Preoţii ortodocşi din Texas resping propaganda pro-homosexuală

24 Noiembrie 2014 12:33 Ortodoxia în lume

Recent, un cleric texan numit Robert Arida, a publicat pe site-ul OCA Wonder o suită de comentarii despre homosexualitate.

Ca răspuns la aceste comentarii, Frăţia Preoţilor Ortodocşi din Houston şi Texas a răspuns cu o declaraţie de presă.

În această declaraţie, preoţii americani resping în mod absolut ideea ne-ortodoxă că moştenirea Sfintei Scripturi şi Sfânta Tradiţie a Părinţilor Bisericii ar trebui schimbate după noile curente ale vremii. Sfântul Pavel a avertizat asupra faptului că nu trebuie să ne dăm după duhul acestei lumi, ci să facem voia lui Dumnezeu (Romani 12, 2). Trebuie observat că în acest text paulin, lume nu este termenul „kosmos”, ci „to aioni” tradus mai corect „duhul acestui veac”.

Comentariile lui Arida sunt un scandal pentru credincioşi, în care se relativizează noţiunea de dogmă, se ambiguizează conştient valorile supreme şi absolute ale Bisericii şi se pune semnul îndoielii asupra voii lui Dumnezeu manifestate prin Duhul Sfânt în istorie. Mai mult decât atât, de dragul noţiunii corecte politic de acceptare şi compasiune, se introduc în mentalitatea colectivă a creştinilor abominaţii şi păcate de moarte, care sunt privite ca nişte particularităţi explicabile. De asemenea, în comentariile nomina odiosa specificate mai sus, se inserează maliţios ideea că dacă sunt mulţi oameni care deja practică homosexualitatea deschis, acest lucru ar fi normal, şi deci acceptabil moral de către învăţătura Bisericii. „Mărturii” lacrimogene ale unor cupluri păcătoase sunt folosite pentru a da impresia de normalitate şi de bună rânduială a acestor oameni.

Ultimele din categorie