Alimentele bogate în zaharuri afectează capacitatea de învăţare
Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că o dietă bogată în fructoză încetineşte procesul gândirii, afectând memoria şi capacitatea de a învăţa.
Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că o dietă bogată în fructoză încetineşte procesul gândirii, afectând memoria şi capacitatea de a învăţa. „Descoperirile noastre arată că ceea ce mâncăm ne afectează modul în care gândim. O dietă bogată în fructoză, menţinută o perioadă mai lungă de timp, afectează capacitatea creierului de a învăţa şi de a memora informaţii. Dar, dacă adăugăm acizi omega-3, putem să minimalizăm aceste neajunsuri“, a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla, coordonatorul studiului.
Fructoza este o monozaharidă prezentă din abundenţă în fructe, în anumite legume şi în miere. Aceasta are o putere de îndulcire superioară zaharozei (zahărul utilizat curent în alimentaţie) şi este adăugată des în produsele procesate, precum băuturile acidulate.
„Nu vorbim aici de fructoza care se găseşte în mod natural în fructe, ci de cea artificială, care este folosită ca îndulcitor şi conservant“, a mai spus Gomez-Pinilla.