Asociaţia Copiilor critică dur detenţia copiilor migranţi în Marea Britanie
Practica detenţiei copiilor este una profund nedreaptă, copiii nefiind vinovaţi că au fost urcaţi în vapoare sau containere de către adulţi, şi trimişi “în lumea bună” care le oferă temniţă şi durere.
În mai 2010, Guvernul Marii Britanii a anunţat că va opri politica de detenţie a copiilor imigranţi, dar până în acest moment nu a făcut niciun pas spre acest deziderat. Între mai şi sfârşitul lui august 2011, 697 copii au fost deţinuţi în porturile din Greater London şi South East. Aproape o treime erau copii neînsoţiţi de adulţi. Acest lucru înseamnă că aprox. 2000 de copii sunt deţinuţi în fiecare an. În mod şocant, Biroul de Imigrări nu a colectat informaţii despre durata acestei detenţii şi despre raţiunile ei.
În Decembrie 2010 , Guvernul a publicat detalii despre noua politică de oprire a detenţiei copiilor.
Această practică este inumană şi crudă, condiţiile de detenţie ale copiilor din lagărele din porturi fiind extrem de dure: frig, foame, amestecarea între tineri turbulenţi şi copii etc.
“Societatea Copiilor” din Regatul Unit a salutat progresul din dezbateri, dar a atenţionat asupra pericolelor situaţiei de fapt. Copiii care ies din detenţia forţată sunt deja traumatizaţi şi unii nu vor putea depăşi complexul de inferioritate, care ulterior se manifestă prin delicvenţă, violenţă şi izolare.
În acelaşi timp, practica detenţiei copiilor este una profund nedreaptă, copiii nefiind vinovaţi că au fost urcaţi în vapoare sau containere de către adulţi, şi trimişi “în lumea bună” care le oferă temniţă şi durere. Cercetătorii de teren ai “Societăţii Copiilor” din Anglia au remarcat vulnerabilitatea excesivă a unor copii, sănătatea precară, fragilitatea sau absenţa educaţiei de orice fel etc. A pune în închisoare un copil (oricum ai numi această clădire, facility etc.), este sinonim cu condamnarea lui la o viaţă de chin, mai ales din pricina condiţiilor sociale din detenţie: copii delicvenţi, violenţă, viol, concepţie de bandă (gang) etc.
“Societatea Copiilor” cere urgent Guvernului britanic să dea fiecărui copil demnitatea pe care o merită în funcţie de principiile creştine ale statului şi de valorile europene şi umane pe care pretinde că le respectă.
Menţionăm că această critică a guvernanţilor este cea mai dură din ultimul timp şi că a captat atenţia publică, punând presiune pe autorităţi să rezolve această problemă deosebit de gravă.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://www.ekklesia.co.uk