Cafeaua, o băutură cu reale virtuţi
Potrivit nutriţionistului englez Glen Matten, studii realizate în ultimii ani au demonstrat beneficiile reale ale consumului de cafea asupra organismului.
Potrivit nutriţionistului englez Glen Matten, studii realizate în ultimii ani au demonstrat beneficiile reale ale consumului de cafea asupra organismului.
Cafeaua nu este însă recomandată tuturor. Se ştie, de exemplu, că femeile însărcinate trebuie să se abţină să bea pentru că trebuie să-şi reducă consumul de cafeină. Acelaşi lucru este valabil pentru cei care suferă de anxietate sau insomnie, au hipertensiune arterială sau osteoporoză. În schimb, la restul persoanelor, cafeaua are multe virtuţi, prea puţin cunoscute.
În cazul celor care nu suferă de afecţiunile mai sus menţionate, iată cinci motive pentru a bea cafea:
- reduce riscul de diabet de tip 2, un tip de diabet în creştere în întreaga lume;
- contribuie la hidratarea corpului. Fiecare ceaşcă de cafea băută contribuie la acoperirea nevoilor zilnice de hidratare;
- previne îmbătrânirea cerebrală. Numeroase studii au arătat cum consumul de cafea îmbunătăţeşte imunizarea faţă de bolile legate de degenerescenţa neuronilor, cum ar fi bolile Alzheimer sau Parkinson;
- este un foarte bun antioxidant. Greşeala clasică este confuzia dintre cafea şi cafeină. Cafeaua este un produs natural cu calităţi antioxidante;
- protejează ficatul. Fiind un detoxifiant deosebit, cafeaua ajută la eliminarea toxinelor, contribuind astfel la scăderea riscului de boli de ficat, cum ar fi ciroza sau cancerul.