Cafeaua reduce riscul de mortalitate

Social

Cafeaua reduce riscul de mortalitate

Potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite, adulţii cu vârstele cuprinse în intervalul 50-71 de ani, care beau cel puţin trei ceşti de cafea pe zi, prezintă un risc cu 10% mai scăzut de deces, în comparaţie cu persoanele care nu beau cafea.

Potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite, adulţii cu vârstele cuprinse în intervalul 50-71 de ani, care beau cel puţin trei ceşti de cafea pe zi, prezintă un risc cu 10% mai scăzut de deces, în comparaţie cu persoanele care nu beau cafea. Astfel, persoanele care beau, în medie, trei ceşti de cafea pe zi - cafea obişnuită sau fără cofeină - prezintă mai puţine riscuri de a deceda din cauza unor maladii cardiovasculare şi respiratorii, atacuri cerebrale, răni, accidente, diabet sau infecţii, în comparaţie cu persoanele care nu beau cafea.

Cercetătorii americani au remarcat totuşi o uşoară creştere a riscului de cancer la bărbaţii care beau cafea în cantităţi mari. În schimb, la femei, savanţii nu au constatat nicio legătură directă între consumul de cafea şi decesul cauzat de cancer.

Potrivit aceloraşi cercetători, obiceiurile privind consumul de cafea ale participanţilor au fost estimate pornind de la un chestionar, pentru o anumită perioadă, dar nu reflectă obiceiurile acestora pe termen lung.