Camerun: 5 creștini au fost uciși în urma unui atac al grupării Boko Haram

17 Februarie 2020 12:59 Religia în lume

Provincia Extrem Nord, o unitate administrativă de gradul I a Camerunului, este deseori scena incursiunilor Boko Haram. Pe 6 ianuarie, în regiunea Tourou, lângă granița cu Nigeria, teroriștii Boko Haram au pătruns în satele Hitawa, Hitere și Moudouko, făcând noi victime.

Atacul a început în jurul orei 22.00 și s-a încheiat la 5 a.m. Au fost uciși cinci creștini, trei copii au fost răpiți, iar 200 de case au fost jefuite, conform portesouvertes.fr.

În Moudouko, Kidyake Antoine, de 21 de ani, Medge Guidkayé, de 62 de ani și Shele Ndouvagui și-au pierdut viața, lăsând în urmă femei și copii. În Hitere, Wabayé Viché, de 40 de ani și Teweshé Ezechiel au fost, de asemenea, uciși. Unul dintre fiii lui Ezechiel, Hawadak Teweshé, a fost răpit împreună cu doi prieteni de-ai săi, Feuleongui Yadak și Warda Josue, din Moudouko.

Între lunile ianuarie și noiembrie 2019, 25 de creștini au fost uciși în fiecare lună în timpul incursiunilor Boko Haram în Camerun. Din cauza acestor raiduri care afectează Provincia Extrem Nord din Camerun, țara a ajuns pe locul 48 în indexul mondial de persecuție a creștinilor.

Ultimele din categorie