Canicula favorizează infecţiile respiratorii

Social

Canicula favorizează infecţiile respiratorii

    • Canicula favorizează infecţiile respiratorii
      Canicula favorizează infecţiile respiratorii

      Canicula favorizează infecţiile respiratorii

Medicii atrag atenţia că în perioadele de caniculă se dezvoltă infecţii de tract respirator superior - faringite, sinuzite, laringo-traheite - şi de tract inferior, pulmonare.

Medicii atrag atenţia că în perioadele de caniculă se dezvoltă infecţii de tract respirator superior - faringite, sinuzite, laringo-traheite - şi de tract inferior, pulmonare. Dintre bacteriile care apar în acest sezon, cea mai de temut este Legionella pneumophila, care se dezvoltă în aparatul de aer condiţionat. „Aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual şi dezinfectat“, a explicat dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş“, care a precizat că, în cazul în care o persoană face pneumonie cu acest germene şi nu este diagnosticată la timp şi instituit tratamentul, lucrurile se pot agrava.

„Căldura favorizează enterovirusurile care pot determina afectare digestivă, mai sunt infecţii de sezon care dau clasicele guturaie, în principal din cauza diferenţelor mari de temperatură, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai puţin frecvente“, a detaliat medicul, atrăgând atenţia asupra necesităţii unei temperaturi de confort termic.