Carnea de vită şi de miel cresc riscul de mortalitate

Social

Carnea de vită şi de miel cresc riscul de mortalitate

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de sănătate publică a Universităţii Harvard.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de sănătate publică a Universităţii Harvard. Potrivit acestora, consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte clar riscul de mortalitate, îndeosebi în cazul în care carnea este procesată. Acest risc scade cu 7%-19% dacă acest tip de carne este înlocuit cu peşte sau pasăre, în funcţie de alimentul de substituţie. Consumarea zilnică a unei porţii de carne roşie proaspătă sau procesată creşte riscul de mortalitate cu 12% faţă de persoanele care consumă puţin sau deloc. Creşterea riscului sporeşte la 13% pentru carnea neprocesată şi la 20% în cazul cărnii procesate, adaugă studiul.