Cea mai mare investiție medicală din 2013, Spitalul OncoFort a fost inaugurat

Social

Cea mai mare investiție medicală din 2013, Spitalul OncoFort a fost inaugurat

    • Cea mai mare investiție medicală din 2013, Spitalul OncoFort a fost inaugurat
      prof.dr.Irinel Popescu, medic chirurg Sursa foto: http://www.irinel-popescu.ro

      prof.dr.Irinel Popescu, medic chirurg Sursa foto: http://www.irinel-popescu.ro

Rețeaua medicală privată Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei și după o investiție de șapte milioane de euro, a fost încununat cu succes.  Pentru primul an de funcționare a unității se estimează venituri de patru milioane de euro.

Spitalul OncoFort este un proiect unic până în acest moment în România, deoarece a implementat un model medical dedicat pacienţilor începând cu etapele de prevenţie, diagnostic, second opinion, tratament în ambulatoriu (spitalizare de zi), iar din acest an cu cel mai nou serviciu şi anume tratamentul chirurgical. Avantajul major al spitalului îl reprezintă echipa medicală de chirurgi de renume internaţional, cât şi infrastructura existentă (radioterapia şi chimioterapia), cea care a permis finanţarea proiectului şi finalizarea lui în termenele previzionate.

Investiţia totală a spitalului a fost de 7 milioane de Euro, din care aproape 2.8 milioane de Euro au fost alocaţi numai în anul 2013, spitalul venind  în întâmpinarea pacienţilor cu servicii medicale dedicate, complete şi complexe oferite într-un singur loc. "Spitalul este un proiect de mult aşteptat pentru mine cât şi pentru echipa cu care lucrez. Aşa cum ne-am obişnuit să intrăm cu noutăţi pe piaţa serviciilor medicale private, noutatea oferită de Spitalul OncoFort va fi dată de abordarea celor mai dificile cazuri din zona oncologică", a declarat Robert Şerban, acţionar al companiei Gral Medical.

Spitalul este construit pe o suprafaţă de 5000 mp, în apropiere de Piaţa Alba Iulia din București, are o capacitate de 50 de paturi şi este format din secţia de radioterapie, secţia de chimioterapie, blocul operator cu 2 săli de operaţii, departamentul de imagistică medicală şi un centru de diagnostic rapid, unde sunt acoperite peste 40 de specialităţi medicale în ambulatoriu.

Dotarea sălilor de operații este la cele mai înalte standarde, acestea fiind dotate cu echipamente de chirurgie laparoscopică HD, aparatură performantă de electrochirurgie (cateter monopolar, bipolar şi radiofrecvenţă), aparate de anestezie de ultimă generaţie şi o unitate complementară de terapie intensivă. Un factor de noutate pentru spitalele din România îl reprezintă ventilaţia de tip inteligent, unicat în rândul spitalelor actuale, ce oferă un perete de siguranţă antimicrobiană (diferenţa de presiune) între holuri şi secţii.

O noutate medicală realizată la Spitalul OncoFort o reprezintă operaţia foarte dificilă efectuată unui pacient diagnosticat cu metastază hepatică voluminoasă cu punct de plecare colonic. Cazul a fost cu atât mai dificil deoarece pacientul era în programul de dializă de mai mulţi ani pentru insuficienţă renală cronică, iar anestezia a fost cu totul specială pentru o astfel de operaţie, riscul de complicaţii intra şi postoperatoriu fiind foarte ridicat.

"Odată cu succesul acestei dificile intervenţii chirurgicale m-am simţit la inceputul unui drum pe care l-am aşteptat de ceva vreme, şi pe care mi-l doresc cu cât mai multe împliniri", a declarat prof. dr. Irinel Popescu, coordonatorul intervenției.

Serviciile oferite de spitalul OncoFort, în acest moment, sunt orientate, în principal, către chirurgia oncologică laparoscopică sau deschisă. Intervenţiile ce se pot efectua sunt din sfera chirurgiei digestive, generale, genito-mamară, ORL şi urologică, în urmatoarea perioadă fiind preconizate intervenţii chirurgicale la fel de complexe şi din alte arii de competenţe, oferite de medici chirurgi din ţară şi străinătate.

În ambulatoriu, Spitalul OncoFort este susţinut de un centru de excelenţă în servicii de imagistică medicală (RMN, CT), unde lucrează unii dintre cei mai apreciaţi medici din capitală, iar spitalul deţine un laborator propriu de anatomie patologică ce oferă în timp record rezultate pentru examene histopatologice, examene extemporanee şi teste imunostochimice.

Pentru primul an de funcţionare, spitalul OncoFort şi-a propus venituri de 4 milioane de Euro, și mărirea capacității până la 100 de paturi, după un an de funcționare. Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie în anul 2013, după ce în prima perioadă a anului compania a reuşit să finalizeze un centru nou în Râmnicu Vâlcea.

"Sunt optimist în ceea ce priveşte direcţia oferită de spitalul OncoFort. Am reuşit să efectuăm în jur de 2-3 operaţii pe zi în numai o săptămână de funcţionare. Trei operaţii au fost de o complexitate crescută, unele în premieră, iar pacienţii au putut spera din nou, având în vedere că au fost refuzaţi iniţial de către alte spitale", a afirmat Robert Şerban, acţionar al companiei Gral Medical.

*****

Grupul de firme Gral Medical, a terminat anul 2012 cu o cifră de afaceri de aproape 75 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de anul precendent, iar în 2013 compania va reuşi să atingă o cifră de afaceri de aproape 20 de milioane de euro.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic şi al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical şi Medical Center Gral unde activează peste 24 de centre medicale şi un spital, iar echipa medicală depăşeşte în prezent 1200 de persoane.