Cea mai veche biserică creștină ar putea fi într-o peșteră descoperită recent în Iordania
Cea mai veche biserică creștină ar putea fi într-o peșteră din Iordania, recent descoperită și studiată de către arheologi.
Cea mai veche biserică creștină ar putea fi într-o peșteră din Iordania, recent descoperită și studiată de către arheologi. Și aceasta pentru că obiectele descoperite au fost estimate ca provenind din intervalul de timp cuprins între anii 33 și 70 după Hristos. Arheologii au descoperit peștera sub vechea biserică din orașul Rihab, situat în nordul Iordaniei. Aceștia au anunțat că au descoperit în peșteră dovezi clare ale ritualurilor creștine timpurii și au presupus că aici ar fi trăit una dintre primele comunități de creștini în primul secol după Hristos.
Directorul Centrului de Studii Arheologice din Rihab a anunțat că în peșteră a fost identificată o capelă cu o lungime de 12 metri și o lățime de 7. În interiorul acesteia, locul dedicat rugăciunilor are formă circulară, în care există scaune de piatră. O inscripție găsită pe podeaua bisericii de deasupra peșterii vorbește despre cei 70 de oameni iubiți de Dumnezeu, pe care acum arheologii îi consideră ca fiind primii locuitori ai peșterii, creștini refugiați de teama persecuțiilor religioase. Tot în peșteră a fost descoperit și tunelul de acces către un rezervor de apă. Iar acum arheologii iordanieni speră să facă și alte descoperiri importante, prin continuarea săpăturilor la acest tunel. Viitoarele descoperiri ar aduce contribuții semnificative la cunoașterea modului de viață al primilor creștini. Până în prezent, cea mai veche biserică descoperită provenea din secolul al treilea după Hristos.