Cerc pastoral în Stornești: „Pastorația în mediul rural”

Arhiepiscopia Iaşilor

Cerc pastoral în Stornești: „Pastorația în mediul rural”

    • Cerc pastoral în Stornești: „Pastorația în mediul rural”
      Cerc pastoral în Stornești: „Pastorația în mediul rural”

      Cerc pastoral în Stornești: „Pastorația în mediul rural”

În parohia „Sfânta Treime“ din satul Stornești a avut loc pe 10 noiembrie 2010 ultima întâlnire din acest an a Cercului pastoral-misionar numărul 3.

În parohia „Sfânta Treime“ din satul Stornești, Protopopiatul Iași 1, a avut loc pe 10 noiembrie 2010 ultima întâlnire din acest an a Cercului pastoral-misionar numărul 3 care cuprinde 27 de parohii, cu 29 de preoți slujitori.
Întâlnirea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoți. Părinții care nu au slujit au oferit răspunsurile la strană, corul fiind dirijat de pr. Constantin Marciuc de la de la parohia Cogeasca. Emoția și bucuria participării la un astfel de eveniment se putea citi pe fețele credincioșilor care au cerut ajutorul în bolile și necazurile lor și de la Sfântul Nectarie Taumaturgul la a cărui icoană și-au plecat genunchii. După momentul împărtașirii pr. Mihai Zvorăște de la parohia Hărpășești a rostit câteva cuvinte legate de viața Sfântului Ierarh Nectarie, iar pr. Gheorghe Bogus de la parohia Sinești a împărtășit tuturor câteva impresii din pelerinajul la care a participat în Țara Sfântă, pe urmele Sfântului Ioan Iacob Românul de la Mănăstirea Hozeva. Bucuria întâlnirii și a sărbătorii a fost amplificată și de prezența pr. Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iași 1, care a ținut un frumos cuvânt de învățătură. Părintele protopop a spus, la rândul său, câteva lucruri legate de viața Sfântului Nectarie. Pornind de la tema programată pentru această întâlnire, „Pastorația în mediul rural“, pr. Constantin Andrei a vorbit despre unele probleme cu care se confruntă preoții din mediul rural și cum ar putea fi depășite și, de asemenea, a subliniat cât de important este pentru mântuirea noastră a fi creștini mărturisitori și a nu ne rușina să ne apărăm credința, urmând permanent pilda viețuirii sfinților. Întâlnirea a continuat cu o agapă frățească. Părintele Andrei Petru de la parohia Obrijenia susținut tema cu titlul „Pastorația în mediul rural“. La finalul întâlnirii părintele protopop Constantin Andrei a încurajat cu multă dragoste pe toți preoții prezenți la cerc ca să-și continue fiecare lucrarea în parohii „cu timp și fără timp“ și i-a asigurat de tot sprijinul, pe toți, și în mod special pe păstorii tineri. (pr. Petru Ionuț Irimia)