Ciocolata, beneficii majore pentru sistemul cardiovascular
Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane.
Ciocolata ar putea avea beneficii concrete pentru sistemul cardiovascular, precum scăderea uşoară a tensiunii arteriale, potrivit unui studiu la care au participat peste o mie de persoane.
Studiul a arătat că, în urma consumului de ciocolată, nivelul de insulină al participanţilor a scăzut, iar funcţionarea sistemului circulator al acestora s-a îmbunătăţit uşor.
Conducătoarea studiului, Lee Hooper, de la Norwich Medical School, din Marea Britanie, a avertizat însă că studiile nu au fost destul de cuprinzătoare pentru a arăta dacă ciocolata are vreun efect asupra riscului unei persoane de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Deşi nu se cunoaşte exact motivul pentru care ciocolata are aceste efecte, se consideră că ele se datorează unor compuşi numiţi flavonoide, care se găsesc şi în nuci, soia, ceai sau vin.