Ciocolata care nu îngraşă

Social

Ciocolata care nu îngraşă

Cercetătorii britanici au creat un nou tip de ciocolată, care nu îngraşă, în care jumătate din conţinutul obişnuit de grăsimi a fost înlocuit cu suc de fructe.

Cercetătorii britanici au creat un nou tip de ciocolată, care nu îngraşă, în care jumătate din conţinutul obişnuit de grăsimi a fost înlocuit cu suc de fructe. Echipa de chimişti de la Universitatea din Warwick a petrecut mai multe luni pentru a perfecţiona acest tip de ciocolată. Experimentul lor constituie doar începutul încercărilor de a face ciocolata mai sănătoasă. Cercetătorii au înlocuit o mare parte din untul de cacao şi grăsimile din lapte, care se regăsesc în compoziţia ciocolatei, cu picături de suc, de portocale şi merişoare, având mai puţin de 30 de microni în diametru. Pe acestea le-au amestecat cu lapte, dar şi cu ciocolata neagră, prin procedeul cunoscut drept emulsia Pickering. Pentru a evita gustul fructat al produsului final, există posibilitatea de a folosi apă şi puţin acid ascorbic (vitamina C), în loc de suc.