Concert de muzică bisericească și folclorică, duminică, la Centrul Providența

Arhiepiscopia Iaşilor

Concert de muzică bisericească și folclorică, duminică, la Centrul Providența

    • Concert de muzică bisericească și folclorică, duminică, la Centrul Providența
      Concursul „Lăudați pe Domnul!”, ediția 2010.

      Concursul „Lăudați pe Domnul!”, ediția 2010.

Duminică, 9 octombrie, începând cu orele 18.00, va avea loc la Centrul Providența un concert de muzică bisericească. Concertul, organizat de Sectorul învățământ, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, reprezintă etapa mitropolitană a concursului național „Lăudați pe Domnul!”.

La concurs vor participa două coruri: corul Liceului de Artă „Octav Băncilă” din Iași, dirijor prof. Petronela Dârțu și corul Colegiului Național de Artă „G. Apostu” din Bacău, dirijor Gheorghe Gozar.

Probele de concurs vor consta în interpretarea a trei piese muzicale din repertoriul românesc: o piesă religioasă impusă (Te slăvesc pe Tine, Părinte de Pascal Bentoiu), o piesă bisericească ortodoxă la alegere (a cappella) şi o piesă de inspirație folclorică (a cappella sau cu acompaniament), nu mai mult de 15 minute în total.

În urma competiției va fi selectat corul care va reprezenta Mitropolia Moldovei și Bucovinei la etapa națională a concursului „Lăudați pe Domnul!”, care va avea loc la București la Palatul Patriarhiei, în data de 27 octombrie a.c.

Invitat: corul Vox Art'IS dirijat de maestrul Bogdan Cojocaru din Iași.