Conferința „Experiențe și împărtășiri liturgice și pastorale din viața Bisericii” la Facultatea de Teologie din Iași

16 Octombrie 2022 19:15 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 12-13 octombrie, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a primit în mijlocul comunității academice din Iași pe Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghios, Mitropolit de Kitrous, Katerini și Platamonas, și pe Preasfințitul Părinte Agathonic, Episcop de Arousa și Tanzania Centrală.

În perioada 12-13 octombrie, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a primit în mijlocul comunității academice din Iași pe Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghios, Mitropolit de Kitrous, Katerini și Platamonas, și pe Preasfințitul Părinte Agathonic, Episcop de Arousa și Tanzania Centrală. Astfel, în ajunul sărbătorii dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, studenții Facultății de Teologie au participat la conferința intitulată „Experiențe și împărtășiri liturgice și pastorale din viața Bisericii” susținută de către cei doi invitați. În cadrul acesteia, au fost prezentate și împărtășite atât aspecte ce țin de provocările liturgico-pastorale, cât și de bucuriile duhovnicești pe seama comunităților ce aparțin de Mitropolia de Kitrous, Katerini și Platamonas, dar și de cea a creștinilor ortodocși din Tanzania.

Atât Înaltpreasfințitul Părinte Gheorghios, cât și Preasfințitul Părinte Agathonic, au adresat un cuvânt de mulțumire Preacucernicului Părinte Decan al Facultății de Teologie, Ion Vicovan, pentru invitația și oportunitatea de a împărtăși din experiențele lor pastorale. În cadrul prezentării lor a fost vizionat un scurt documentar cu privire la viața liturgică și misionară din diferitele comunități bisericești ale Republicii Africane. Fiecare persoană din sală a putut remarca fervoarea, căutarea autentică și exprimarea în chip specific a nevoilor spirituale și de credință ale locuitorilor tanzanieni. S-a putut sesiza de asemenea atașamentul acestora față de viața creștină mărturisită și practicată în sens ortodox. Convinși fiind de frumusețea ortodoxiei, aceștia se convertesc în număr considerabil, participând la Tainele de inițiere și la Sfintele Liturghii împreună cu „toată casa lor”.

În încheierea evenimentului, Preasfințitul Părinte Agathonic a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru sprijinul acordat Bisericii lui Hristos din Tanzania, subliniind importanța comuniunii bisericești, duhovnicești și liturgice, spre împărtășirea împreună de harul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Ultimele din categorie