Creştinismul este religia universală a umanităţii – 2,2 miliarde de oameni

Religia în lume

Creştinismul este religia universală a umanităţii – 2,2 miliarde de oameni

O statistică recentă a religiilor lumii în numărul de credincioşi arată că există acum în lume există 2,2 miliarde de creştini, 1, 2 miliarde de islamici, 1 miliard de hinduşi, 500 de milioane de budişti şi 500 de milioane de taoişti sau confucianişti.

Cercetătorii arată că cea mai mare schimbare din istoria creştinismului are loc sub ochii noştri, prin mutarea centrului de greutate a religiei în Africa, America Latină şi Asia.

„Istoria creştinismului ca religie universală se scrie sub ochii noştri” a spus Dr. Dana Robert de la Facultatea de Teologie a Universităţii din Boston, într-o conferinţă susţinută la "Forumul Creştin Global" (GCF) în Manado, Indonezia.

Adunarea a adus împreună liderii celor mai multe tradiţii eclesiale, inclusive Comunitatea Anglicană, Consiliul Mondial al Bisericilor, Alianţa Evanghelică Mondială, Frăţia Penticostală, Conciliul Romano-Catolic pentru promovarea Unităţii Creştine şi Biserica Ortodoxă.  

Conform unui studiu elaborat de “Centrul pentru Studiul Creştinătăţii Globale” , în 1910, 66% dintre creştini locuiau în Europa, iar în 2010 numai 26% sunt europeni.

Se remarcă o schimbare dramatică în centrul de gravitaţie al creştinătăţii globale. Astfel, acum o sută de ani, centrul demografic de greutate a creştinismului era undeva lângă Madrid, acum este la sud de Timbuktu în Mali. Creştinii din emisfera nordică domină din punct de vedere financiar. 60% dintre creştini locuiesc în emisfera sudică, dar generează diar 17% din bani.

Creştinismul nu mai este religia omului alb, aşa cum era în anii 1900, ci este pretutindeni.

Astfel, o statistică recentă a religiilor lumii în numărul de credincioşi arată că există acum în lume există 2,2 miliarde de creştini, 1, 2 miliarde de islamici, 1 miliard de hinduşi, 500 de milioane de budişti şi 500 de milioane de taoişti sau confucianişti.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.ekklesia.co.uk