Cu 20% mai mulți struguri pentru viticultorii vrânceni în acest an
Viticultorii vrânceni au obținut în această toamnă circa 9.000 de kilograme de struguri la hectar, o producție cu 20 la sută mai mare decât în 2012.
"După recoltarea a 98,5 la sută din suprafață, media estimată la hectar este de circa 8.800 de kilograme. În podgoriile Panciu și Odobești la soiul Crâmpoșie s-a ajuns chiar la recorduri de 30.000 de kilograme la hectar, dar din păcate avem și producții zero, 4.000 de hectare de plantații viticole fiind compromise în totalitate de grindină", a declarat vineri Petra Ochișor, directorul Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Vrancea.
Potrivit acestuia, producțiile din acest an sunt cu circa 20 de procente mai mari decât cele obținute anul trecut.
"Din punct de vedere calitativ, anul viticol 2013 este ceva mai slab decât 2012, când seceta a ajutat la acumularea de zahăr, dar profesionalismul viticultorilor vrânceni va permite obținerea de vinuri de foarte bună calitate", a mai spus Petra Ochișor.
Județul Vrancea deține 27.000 de hectare de plantații viticole, dintre care 21.000 de hectare cu soiuri de struguri pentru vin.