Elevii romi pot aplica pentru burse gratuite la facultăţile de medicină

Educaţie

Elevii romi pot aplica pentru burse gratuite la facultăţile de medicină

Până pe 30 septembrie, elevii de liceu romi care îşi doresc să studieze medicina pot aplica pentru un program gratuit de burse.

Cele 200 de locuri scoase la concurs sunt destinate tinerilor cetăţeni români de etnie romă, care sunt înscrişi în clasa a XII-a sau a XIII-a de liceu în anul şcolar 2011-2012, care îşi doresc să urmeze o universitate de medicină/ facultate de medicină/ colegiu medical/ şcoală postliceală sanitară acreditate în România şi care sunt interesaţi să susţină examenul de admitere în instituţiile anterior menţionate, în anul 2012.

Elevii de liceu romi din clasa a XII-a sau a XIII-a (în anul şcolar 2011-2012) care vor să devină profesionişti în domeniul medical sunt sprijiniţi în cadrul proiectului „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical“ să îşi împlinească visul. Proiectul este implementat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Found România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN şi Open Society Institute.

Tinerii romi vor fi pregătiţi în ultimul an de studiu liceal, la materiile necesare admiterii în universităţi, facultăţi, colegii de medicină şi şcoli postliceale sanitare de către 60 de profesori de specialitate.