A treia ediție a "5 licee-5 teatre" a început la București

Educaţie

A treia ediție a "5 licee-5 teatre" a început la București

    • A treia ediție a "5 licee-5 teatre" a început la București
      A treia ediție a "5 licee-5 teatre" a început la București

      A treia ediție a "5 licee-5 teatre" a început la București

Cea de-a treia ediție a evenimentului "5 licee-5 teatre" a început marţi la Colegiul Naţional "Matei Basarab" din Capitală, informează organizatorii.

"5 licee - 5 teatre" îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de piese de teatru.

O nouă grupă de 150 de elevi din cinci licee din Capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli, vor viziona gratuit piese din repertoriul a cinci teatre partenere din Bucureşti: Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara şi Teatrul Ion Creangă.

Liceele participante la această ediţie "5 licee - 5 teatre" sunt: Colegiul Naţional "Matei Basarab", Liceul Teoretic "Dante Alighieri", Colegiul Naţional "Grigore Moisil", Liceul Teoretic "Marin Preda" şi Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu".

Trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte.

Proiectul se va derula în perioada octombrie-decembrie 2013 şi se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

ECDL România, împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER, au dat startul marţi dimineaţă celei de a treia ediţii a proiectului cultural dedicat elevilor de liceu "5 licee - 5 teatre".

"La evenimentul de lansare a proiectului, ne propunem să aflăm impactul pe care programul îl are în rândul profesorilor și elevilor implicați în această a treia ediție. Educația alternativă are o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale", se arată pe site-ul ECDL.

*****

Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER au initiat in octombrie 2011 un  proiect cultural dedicat elevilor de liceu – „5 Licee 5 Teatre”. Situatia sociala actuala si  contextul educational romanesc fac ca educatia non – formala/ alternativa sa capete o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale.

150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, pot viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti.

Trupele de teatru ale liceelor participante iau parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si sunt coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema "Drepturile Omului".

Fiecare editie a proiectul se finalizeaza cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului.