Efectele benefice ale consumului de fructe şi legume

Social

Efectele benefice ale consumului de fructe şi legume

Potrivit ultimelor studii, un nivel ridicat de consum al legumelor şi fructelor duce la secreţia unui nivel ridicat de substanţe bogate în caroten.

Potrivit ultimelor studii, un nivel ridicat de consum al legumelor şi fructelor duce la secreţia unui nivel ridicat de substanţe bogate în caroten. O substanţă compusă a carotenului este beta-carotenul, un pigment găsit în fructe precum portocalele, în legumele verzi şi cele cu multe frunze. Studiul a analizat concentraţii de mostre de sânge care aveau substanţe antioxidante, inclusiv caroten şi beta-caroten, dar şi vitamina E, de la aproape 1.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, atât bărbaţi, cât şi femei cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani. Cercetătorii au descoperit că dintre persoanele evaluate cele care aveau mai mult caroten în sânge erau cu 13 procente mai optimiste, comparativ cu ceilalţi subiecţi. Medicii cred că un consum ridicat de legume şi fructe ar putea fi explicaţia pentru un nivel de optimism mai ridicat.