Evenimente ce vor avea loc în Arhiepiscopia Iașilor în perioada 31 iulie - 6 august 2022

30 Iulie 2022 22:35 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 31 iulie - 6 august 2022, în Arhiepiscopia Iașilor vor avea loc următoarele evenimente:

Duminică, 31 iulie

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie și va face sfințirea bisericii din Parohia Bărbătești, comuna Cucuteni, Protopopiatul Pașcani.

În perioada 31 iulie - 7 august se va desfășura Ediția a VIII - a a Pelerinajului pedestru Pe urmele sfinților nemțeni, organizat de Departamentul pentru tineret din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Biserica Pogorârea Sfântului Duh Silișcani, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla Gorbănești, Protopopiatul Botoșani, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Rugăciunea inimii și lucrarea ei de către Pr. Bogdan Azamfirei de la Parohia Socrujeni.

Vineri, 5 august

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie în localitatea Crăinceni, județul Botoșani, localitatea natală a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

Înalpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, impreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, vor oficia Sfânta Liturghie la Seminarul Mănăstirii Neamț în ziua prăznuitii Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

Biserica Parohiei Nicolae Bălcescu 2, Protopopiatul Hîrlău, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral nr. 10 Sfântul Vasile cel Mare, Protopopiatul Hârlău, începând cu ora 8.00. În cadrul întâlnirii va fi săvârșită Sfânta Liturghie, Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț - model de rugăciune isihastă de către Pr. Cârlan Valentin.

Sâmbătă 6 august

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor organizează pelerinajul pedestru Urcuș pe Taborul românesc. Anul acesta se va porni din trei locații diferite spre mănăstirea situată pe Muntele Ceahlău cu hramul Schimbarea la Față a Domnului: un grup de pelerini va pleca din Poiana Stănile, la ora 6:00, și va fi însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan; al doilea grup de pelerini va pleca la ora 5:00, din Izvorul Muntelui, pe traseul Curmătura Lutu Roșu, și va fi însoțit de arhim. Nicodim Petre; cel de-al treilea grup de pelerini va pleca din Durău la ora 4:00 și va fi însoțit de pr. Ioan Puiu și de pr. Alin-Teodor Astancăi.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Schimbarea la Față a Domnului de pe Muntele Ceahlău.

Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Iurești, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului Pastoral Sfinții Arhangheli Hlipiceni, Protopopiatul Botoșani, începând cu ora 15.00. În cadrul întâlnirii va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Postul sau cunoașterea lui Dumnezeu prin înfrânare de către Pr. Asaftei Dinu de la Parohia Todireni.

Ultimele din categorie