Facturile la căldură au crescut şi cu 40%

Social

Facturile la căldură au crescut şi cu 40%

    • Facturile la căldură au crescut şi cu 40%
      Facturile la căldură au crescut şi cu 40%

      Facturile la căldură au crescut şi cu 40%

În multe dintre oraşele din zona Moldovei, facturile la căldură aferente lunii ianuarie au crescut cu 20-25% faţă de luna precedentă, iar în unele cazuri, precum la Focşani sau Vaslui, creşterile merg şi până la 40%.

La Iaşi, facturile pentru încălzirea apartamentelor racordate la sistemul centralizat de încălzire au crescut, în luna ianuarie, cu 25% faţă de ultima lună a anului trecut. Dacă pentru luna decembrie cei care locuiesc într-o garsonieră au plătit aproximativ 150 de lei, în ianuarie au plătit pentru încălzire 190 de lei, în timp ce, în cazul apartamentelor cu patru camere, facturile la încălzire pentru ianuarie se ridică la 410 lei, faţă de 330 de lei în decembrie.

La Botoşani, costurile încălzirii pentru luna ianuarie, faţă de decembrie 2011, au fost, de asemenea, cu 25% mai mari.

La Suceava, facturile la încălzire pentru luna ianuarie sunt cu 20% mai mari, faţă de decembrie 2011. Directorul de marketing al Termica SA Suceava, Doina Oică, a declarat însă că facturarea pentru luna ianuarie se face pe primele 25 de zile ale lunii, iar perioada de la sfârşitul lunii, când s-au înregistrat temperaturi de până la minus 28 de grade Celsius, va fi inclusă în factura lunii februarie.

Creşteri de 40 de procente la Vaslui şi Focşani

La Galaţi, facturile la încălzire pentru luna ianuarie au crescut cu cel puţin 35% faţă de decembrie, în timp ce, la Focşani, facturile la încălzire pentru ianuarie au o valoare similară celei din decembrie, dar pentru luna februarie este estimată o creştere de 40%.

În municipiul Vaslui, de asemenea, facturile la căldură au crescut cu 20% în ianuarie, faţă de luna anterioară. Reprezentanţii societăţii de termoficare au făcut însă un calcul preliminar, din care a rezultat că, pentru căldura furnizată în februarie, facturile vor fi cu 18-20% mai mari faţă de ianuarie, pe fondul temperaturilor scăzute care s-au menţinut pe tot parcursul lunii februarie, astfel că diferenţa faţă de luna decembrie se va situa tot în jurul valorii de 40 de procente.