Guvernul englez sprijină familiile modeste

7 Martie 2012 10:23 Social

Consiliile engleze care vor convinge mai multe mame să alăpteze și îşi vor îmbunătăți abilitățile parentale vor obține fonduri suplimentare de la guvern.

Este vorba de un proiect pe care guvernul englez dorește să-l implementeze ca răspuns la situația actuală din Anglia, țară în care zeci de centre pentru copii au fost propuse pentru închidere sau fuziune.

Ministrul de stat al Departamentului pentru educație, Sarah Teather a afirmat că sprijinul de înaltă calitate oferit de timpuriu copiilor ar putea avea un impact de durată asupra vieții lor și că guvernul englez se va angaja să mențină o rețea națională de centre pentru a ajuta familiile aflate în situații defavorabile.

„Ne dorim ca rezultatele acestui proiect să motiveze autoritățile locale să reducă inegalitatea socială. Vom recompensa zonele locale care vor direcționa un număr important de posibili beneficiari spre centrele de copii care pot oferi ajutor”, a menționat ministrul.

Performanțele proiectului vor fi cuantificate și raportate la o serie de obiective guvernamentale centrale. Obiectivul principal al proiectului este creșterea gradului de pregătire a copiilor pentru școală, acest lucru incluzând reducerea decalajului dintre copiii săraci și bogați cu vârsta sub cinci ani și creșterea numărului de locuri gratuite în creșe pentru copiii de doi și trei ani proveniți din familiile mai modeste. Ei își propun, de asemenea, să-i învețe pe adulți cum să fie niște părinți buni.

Dacă proiectul va avea success, ar putea fi implementat pe teritoriul întregii Anglii. Un aspect de care se ține cont este adaptarea la nevoile copilului. Viitorii beneficiarii vor fi direcționați doar spre anumite servicii, care le sunt cu adevărat necesare. Astfel, un centru pentru copii poate oferi consultanță și asistență privind accesul la serviciile potrivite, pe care însă beneficiarul le poate găsi în alt centru, întărindu-se în acest mod și colaborarea între instituții.

Fondurile proiectului vor fi alocate din Subvenția pentru intervenție timpurie, grant destinat serviciilor de îmbunățire a vieții și șanselor copiilor, în special a celor proveniți din medii defavorizate.

Traducere și adaptare: Maria Burlă

Sursa: www.bbc.co.uk

Citește alte articole despre: familie, Anglia, alăptare

Ultimele din categorie