Fântâna dedicată Mariei Tănase, promovată turistic

Social

Fântâna dedicată Mariei Tănase, promovată turistic

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, şi-a propus să promoveze turistic singura fântână dedicată Mariei Tănase, aflată în comuna Cârţa, judeţul Sibiu.

"La Cârţa e dublu eveniment, acolo se desfăşoară un program dedicat şi marii sărbători de astăzi, Sfânta Parascheva, dar este dedicată şi marii noastre cântăreţe Maria Tănase, o sută de ani de la naştere şi acolo s-a ridicat o fântână în memoria solistei Maria Tănase. Şi cum eu am lansat pe partea de turism, un proiect care se cheamă "România, promovată prin valori", în cadrul acestui proiect vrem ca personalităţi cunoscute în afară, aşa cum este de data aceasta Maria Tănase ideea este că această acţiune este promovată prin proiectul "România, promovată prin valori", a declarat ministrul Maria Grapini, luni, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Grapini va vizita la Cârţa, nu doar fântâna Mariei Tănase, ci şi singura abaţie cisterciană din România, monument UNESCO.

"Scopul acestei vizite este acela de a identifica şi alte destinaţii cheie din punct de vedere turistic, pentru a le introduce în planul de promovare turistică al României. De asemenea, Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism va vizita biserica ortodoxă din localitate şi târgul de toamnă organizat de Şcoala Gimnazială Cîrţa, vizita se va încheia la fântâna ridicată în memoria artistei Maria Tănase", se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism din minister.

La un secol de la naşterea Mariei Tănase, în comuna de unde era originară mama ei, Ana Munteanu, la Cârţa (judeţul Sibiu) a fost inaugurată în luna septembrie, o fântână care poartă numele celebrei interprete a cântecului popular românesc. Situată la o distanţă de 47 de kilometri de municipiul Sibiu şi la 3 kilometri distanţă de Drumul Naţional care leagă Sibiul de Braşov, fântâna Mariei Tănase a devenit un reper turistic, alături de vechea abaţie cisterciană, prima mănăstire de acest fel din România.