Fasolea, lintea şi mazărea, ideale în dieta diabeticilor
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, consumul zilnic al unei porţii de legume aşa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazărea) îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, consumul zilnic al unei porţii de legume aşa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazărea) îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2. Aceste alimente, cu indice glicemic scăzut, sunt, de altfel, recomandate de multă vreme diabeticilor. În cadrul studiului au fost alcătuite două grupe de pacienţi diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), în cadrul unei cercetări care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat să mănânce zilnic o porţie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu. Ultimii au avut totuşi o alimentaţie bogată în fibre.
Rezultatele au arătat că legumele aşa-zis uscate acţionează extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic, dar şi asupra riscului cardiovascular (ştiind că legumele respective au efect pozitiv asupra colesterolului şi tensiunii arteriale).