"Festivalul Mierii de Albine" la Miercurea Ciuc

Social

"Festivalul Mierii de Albine" la Miercurea Ciuc

    • "Festivalul Mierii de Albine" la Miercurea Ciuc
      "Festivalul Mierii de Albine" la Miercurea Ciuc

      "Festivalul Mierii de Albine" la Miercurea Ciuc

Sâmbătă, la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, s-a desfășurat "Festivalul Mierii de Albine", eveniment organizat în scopul promovării acestui aliment sănătos, din ce în ce mai apreciat pentru calităţile sale curative.

Îmbrăcaţi în "cavaleri ai mierii", apicultori din tot judeţul, însoţiţi de copii costumaţi în "albinuţe", au defilat prin centrul municipiului Miercurea Ciuc şi le-au împărţit trecătorilor mici cutii cu miere de albine. Alaiul s-a oprit în centrul oraşului, pentru a oferi spre vânzare diferite sortimente de miere, dar şi alte produse apicole, celor interseați.

Unii dintre apicultori au adus câte un mic stup cu pereţi de sticlă, "pentru ca cei mici să vadă care este viaţa albinelor".

Lazar Tibor, preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Harghita, unul dintre "cavalerii mierii", a dezvăluit că a depus un jurământ de promovare a mierii şi i-a îndemnat pe oameni să consume acest produs, pentru că pot preveni astfel unele boli foarte grave.

"Ca să fii cavaler de miere trebuie să promovezi mierea. Un cavaler de miere nu pune zahăr nici în ceai, nici în cafea, are jurământ pentru treaba asta şi chiar pe vecini trebuie să-i avertizeze în acest sens. Noi am făcut Festivalul Mierii ca să promovăm mierea. Trăim vremuri când nu sunt cunoscute ingredientele din care sunt făcute diverse mâncăruri, când bolile cardiace sunt cele mai răspândite din lume, iar oamenii nu ştiu că avem mierea care ne poate salva. Avem ambiţia să-i învăţăm pe oameni să mănânce cât mai multă miere, pentru că asta e sănătate curată", a spus Lazar Tibor.

"Festivalul Mierii de Albine" de la Miercurea Ciuc a completat "Târgul de Toamnă" al produselor locale şi tradiţionale, care s-a bucurat de un număr foarte mare de expozanţi şi vizitatori.