Foamete pentru 12 milioane de africani – Cea mai gravă situație de urgență din lume

Religia în lume

Foamete pentru 12 milioane de africani – Cea mai gravă situație de urgență din lume

    • Foamete pentru 12 milioane de africani – Cea mai gravă situație de urgență din lume
      Asiah Dagane Hussein

      Asiah Dagane Hussein

Seceta și foametea care afectează 12 milioane de oameni în Cornul Africii au fost declarate ca fiind cea mai gravă situație de urgență în lume astăzi. Și agențiile umanitare raportează că această criză se agravează.

30 iulie 2011

Asiah Dagane Hussein, o refugiată din Somalia, ține în brațe pe copilul ei malnutrit, care are șapte luni, în Campusul Comitetului Internațional de Salvare (IRC), la Dabaab, pe frontiera somalo-keniană, 30 iulie 2011. Minhaj are diaree severă, pneumonie galopantă, malnutriție severă acută. De la începutul tratamentului intensiv a făcut progrese remarcabile, cântărește acum 3,4 kg și poate acum să se hrănească singur la sân.

Criza alimentară și de apă în țările din Cornul Africii (Somalia, Kenia, Etiopia) se înrăutățește pe zi ce trece. Într-un raport al Națiunilor Unite se arată că  ”această criză din sudul Somaliei se va generaliza. Dacă dorim să prevenim cea mai mare catastrofă umanitară din ultimele decenii, trebuie să acționăm acum”.

Organizații umanitare din toată lumea fac eforturi pentru a strânge fonduri pentru ajutorarea sinistraților. Națiunile Unite vorbesc despre un minim necesar de 4,2 miliarde de dolari, în prezent fiind strânși doar jumătate. Asociații ca World Vision, Church World Service, au lansat deja apeluri în toată lumea.

O altă refugiată, Deriko Nyekora, 31 de ani, are un fiu de 15 luni, Emuria, care este malnutrit și nu poate merge. ”Nu avem destulă mâncare. Mă rog neîncetat la Dumnezeu să mă țină în viață pentru a-mi hrăni copilul”.

Bisericile creștine din întrega lume, organizațile umanitare și guvernele occidentale au început să înțeleagă adevărata amploare a tragediei și au început să se implice pentru limitarea efectelor acesteia.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.christianpost.com