Fructele şi legumele, cel mai bun antidot al depresiei
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Warwick arată că fructele şi legumele, consumate în cantităţi mari, reprezintă arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de bună dispoziţie şi cu un risc mai mic de apariţie a demenţei.
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Warwick arată că fructele şi legumele, consumate în cantităţi mari, reprezintă arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de bună dispoziţie şi cu un risc mai mic de apariţie a demenţei. Deşi se ştie de multă vreme că prin consumarea a cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi organismul luptă eficient contra multor boli, puţine studii ştiinţifice au tratat relaţia dintre alimentaţie, buna dispoziţie şi sănătatea mintală. Rezultatul unui studiu recent este surprinzător: pentru a avea o stare de bună dispoziţie şi o bună sănătate mintală, sunt recomandate nu cinci porţii de fructe şi legume pe zi, ci mai degrabă şapte sau chiar opt porţii. Acest studiu britanic a fost efectuat pe un eşantion de 80.000 de persoane alese la întâmplare.