Frumuseţea copilăriei la Grădiniţa „Buna Vestire“

Educaţie

Frumuseţea copilăriei la Grădiniţa „Buna Vestire“

    • Frumuseţea copilăriei la Grădiniţa „Buna Vestire“
      Elevii voluntari de la Clubul Impact Naţional au pictat spaţiile Grădiniţei „Buna Vestire“

      Elevii voluntari de la Clubul Impact Naţional au pictat spaţiile Grădiniţei „Buna Vestire“

    • Frumuseţea copilăriei la Grădiniţa „Buna Vestire“
      Părinţii pot opta pentru unul dintre cele trei tipuri de program: scurt (8:00-12:30), lung (8:00-18:00) şi prelungit (7:00-19:00)

      Părinţii pot opta pentru unul dintre cele trei tipuri de program: scurt (8:00-12:30), lung (8:00-18:00) şi prelungit (7:00-19:00)

Mâine, 23 martie, de la ora 16:00, prietenii Grădiniţei „Buna Vestire“, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, sunt aşteptaţi să descopere facilităţile noului sediu din str. Costache Negri, un spaţiu modern, redecorat, în care copiii, îndrumaţi de doamnele educatoare, cresc armonios, dezvoltându-se atât din punct de vedere cognitiv, cât şi afectiv şi spiritual.

Noul sediu al Grădiniţei „Buna Vestire“ din str. Costache Negri va fi inaugurat oficial vineri, 23 martie, de la ora 16:00, într-o atmosferă de sărbătoare ce va cuprinde şi tăierea panglicii noului site - www.gradinitabunavestire.ro şi turul grădiniţei. Vor fi recunoscute, de asemenea, eforturile inimoşilor elevi - voluntari ai Clubului Impact Naţional, care au redecorat spaţiile grădiniţei. „Cu ajutorul echipei de tineri artişti - voluntari ai Clubului Impact Naţional, care au pictat în întregime interiorul grădiniţei, în ultimele 8 luni sediul nostru a căpătat o infăţişare cu totul nouă, vie, jucăuşă şi întru totul dragă copiilor. În noua locaţie ultracentrală din str. Costache Negri nr. 48, în spatele Moldova Mall (într-o clădire în care a funcţionat în trecut Colegiul «Sf. Sava» şi Şcoala profesională de fete), ne-am mutat în luna septembrie a anului trecut“, a explicat Monica Costea, director de Comunicare şi Marketing.

Grădiniţa „Buna Vestire“ este o iniţiativă educaţională privată, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care funcţionează din anul 2006. „Grădiniţa «Buna Vestire» este locul în care copilul poate creşte armonios, atât din punct de vedere cognitiv, cât şi afectiv şi spiritual, într-un mediu în care îşi poate descoperi şi cultiva darurile, pentru a deveni autonom, responsabil şi iubitor. Noi venim în întâmpinarea părinţilor care îşi doresc ca micuţii lor să se afle în siguranţă fizică şi afectivă şi sunt şi interesaţi de o dezvoltare completă, cognitivă, afectivă şi spirituală“, ne-a mai spus Monica Costea.

Oferta educaţională a Grădiniţei „Buna Vestire“

Începând cu 1 septembrie 2011, Grădiniţa „Buna Vestire“ oferă părinţilor posibilitatea de a alege unul dintre cele trei tipuri de program: scurt, de la 8:00 la 12:30; lung, de la 8:00 la 18:00; şi prelungit, de la ora 7:00 la ora 19:00. O grupă este formată de 15-20 de copii, în sălile spaţioase desfăşurându-şi activitatea două cadre didactice. „Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Curriculumul pentru învăţământ preşcolar, aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, fiind personalizat şi adaptat în funcţie de nivelul de vârstă şi de dezvoltare“, mai precizează drectorul de comunicare.

Unele dintre activităţile educaţionale se dezvoltă în parteneriat cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Grădina Botanică, Palatul Copiilor, Teatrul „Luceafărul“, Liceul de Artă „Octav Băncilă“, Palatul Culturii şi Centrul de Consiliere şi Formare „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“.

Printre facilităţi se numără paza asigurată a clădirii, săli de clasă spaţioase, curte mare, un mediu cald, deschis, ferit de orice violenţă fizică, verbală sau emoţională şi un cabinet medical dotat cu toate resursele pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, grădiniţa pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor ore de consiliere psihologică şi spirituală sau cursuri de dezvoltare personală pentru părinţi (seminarii, Şcoala Părinţilor etc).

La Grădiniţa „Buna Vestire“ va funcţiona în anul şcolar următor şi o clasă pregătitoare, însă doar în cazul în care vor exista minimum 15 cereri din partea părinţilor.