Gălbenuşul de ou, un aliment complet

Social

Gălbenuşul de ou, un aliment complet

Potrivit ultimelor cercetări, gălbenuşul de ou are numeroase efecte în prevenirea anumitor afecţiuni. Astfel, acesta reduce riscul de apariţie a cataractei şi a degenerescenţei maculare, contribuie la reducerea riscurilor de formare a cheagurilor de sânge şi de producere a infarctului şi accidentului cerebral. De asemenea, gălbenuşul, deşi bogat în colesterol, aduce mari beneficii asupra sănătăţii generale, printre acestea numărându-se şi faptul că el conţine un nivel ridicat de colină (vitamina B7), care contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor neurologice, la reducerea inflamaţiilor din organism, la dezvoltarea creierului în stadiul intrauterin (consumat de femeile însărcinate) şi la producerea serotoninei şi dopaminei, cunoscute drept hormoni ai fericirii. Colina din gălbenuş ajută şi la prevenirea cancerului mamar, potrivit anumitor studii, mai ales dacă acest consum regulat de ouă a început încă din adolescenţă. Ouăle sunt bogate în sulf, un ingredient esenţial pentru absorbţia vitaminelor B, utile unei bune funcţionări a ficatului, dar şi pentru producerea colagenului şi cheratinei, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului.