Hram la Paraclisul Mitropolitan Sfântul Nicolae Domnesc din Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Hram la Paraclisul Mitropolitan Sfântul Nicolae Domnesc din Iași

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, Paraclisul Mitropolitan Sfântul Nicolae Domnesc şi-a sărbătorit ocrotitorul. Seara la ora 17.00, un sobor de 10 preoţi, în frunte cu Pr. Marian Timofte, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan la această sărbătoare, a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, slujbă la care au participat câteva sute de credincioşi. La sfârşit, corul bisericii noastre a susţinut un deosebit concert de colinde.

Paraclisul Mitropolitan Sfântul Nicolae Domnesc din Iaşi este o biserică voievodală, ctitorie a binecredinciosului Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt, bijuterie arhitectonică a Iaşului din faţa Palatului Culturii, fiind considerată de tineri „Biserica Inimilor”, aici alegând mulţi tineri să îşi consfinţească legătura în faţa lui Dumnezeu.

Şi a doua zi, de Sfântul Nicolae, am dat slavă lui Dumnezeu, la Sfânta Liturghie alături de credincioşii pentru care micuţa noastră biserică s-a dovedit a fi neîncăpătoare, ei înfruntând, cu multă nevoinţă, frigul, stând neclintiţi în curte toată slujba.

În fiecare an, în această perioadă se organizează acţiuni de binefacere pentru familiile cu mulţi copii sau aflate în nevoie, ca şi pentru copiii aflaţi în suferinţă, aceasta împlininid prin milostenie, bucuria sufletească a fiecăruia dintre noi.

Biserica a derulat în acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, Proiectul „Alege şcoala” în parteneriat cu Patriarhia Română, prin care s-a urmărit iniţierea şi implementarea unor măsuri active pentru menţinerea în educaţie şi creşterea motivaţiei pentru învăţare şi prevenirea abandonului şcolar pentru 870 de elevi din regiunile Nord­-Est, Sud­-Est, Sud­-Muntenia şi Bucureşti, Ilfov, din mediul rural şi urban de la nivelul învăţământului preuniversitar, cu preponderenţă din zone foste industrializate, în care rata şomajului depăşeşte cu 20% media existentă la nivel naţional şi care sunt izolate, lipsite de mijloace de comunicaţii şi infrastructură slab dezvoltată.

Mulţumim lui Dumnezeu şi Sfântului Ierarh Nicolae pentru toate binefacerile din acest an şi ne rugăm pentru pace, bună înţelegere şi bună sporire în toate cele de folos, pentru noi toţi! (Pr. Constantin Naclad)

Citește despre: