Hrana organică are tot atâtea vitamine ca cea convenţională
Un studiu publicat în SUA arată că produsele alimentare şi carnea organică nu sunt de obicei mai bune pentru organism decât hrana convenţională, atunci când se pune problema conţinutului de vitamine şi de nutrienţi. O echipă de cercetători americani a comparat rezultatele a peste 200 de studii privind starea de sănătate a persoanelor care mănâncă hrană organică, comparativ cu cei care consumă alimente convenţionale, precum şi studii privind nivelul nutritiv, dar şi de contaminare al diferitelor tipuri de alimente. Categoriile de alimente cel mai des analizate în aceste studii sunt fructele organice şi non-organice, legumele, cerealele, carnea, ouăle şi laptele. Aceştia au ajuns la concluzia că nu există nicio diferenţă în ceea ce priveşte concentraţia de vitamine între cele două tipuri de alimente, singura diferenţă fiind un mic surplus de fosfor în alimentele organice. Avantajele alimentaţiei organice se remarcă însă în cazul expunerii la pesticide şi bacterii rezistente la antibiotice.