Investiţii tehnologice la cea mai mare hidrocentrală de pe Olt
Montarea unui filtru la priza de apă a Hidrocentralei Turnu a necesitat devierea circulaţiei de pe centura oraşului Călimăneşti, după cum au declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanţii Hidroelectrica Vâlcea.
"Pentru a putea fi montat acest filtru de apă a fost nevoie să fie introduse în nişe batardourile avansate, în amonte de grătare. Lucru care nu se putea face decât de pe podul rutier de pe centura Călimăneşti. Ne cerem scuze pentru traficul auto, dar lucrarea este extrem de importantă în procesul tehnologic al CHE Turnu, privind calitatea apei care intră pentru a fi turbionată. Filtrul de apă este produs românesc, majoritatea centralelor de pe Olt au deja montat un astfel de sistem de tip «broască ţestoasă»", au declarat reprezentanţii Hidroelectrica.
De asemenea, apa din lacul de acumulare Turnu va fi scăzută faţă de cota medie cu 6 metri.
CHE Turnu este cea mai mare hidrocentrală de pe râul Olt, a fiind prima amenajare de pe Oltul Mijlociu. Amplasată în imediata apropiere a Mănăstirilor Cozia şi Turnu, este amenajată să aibă cea mai mare cădere de apă (24 m) de pe întreg cursul Oltului.