Legumele, fructele şi peştele reduc riscul unui al doilea infarct

Social

Legumele, fructele şi peştele reduc riscul unui al doilea infarct

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni arată că o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte, reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare.

Un studiu realizat de cercetătorii canadieni arată că o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte, reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare.

După ce au ţinut sub observaţie circa 32.000 de pacienţi din 40 de ţări timp de cinci ani, cercetătorii au constatat că persoanele care consumau hrană sănătoasă prezentau un risc cu 14% mai mic să facă un nou infarct şi cu 19% mai redus să sufere un atac cerebral. În plus, alimentaţia sănătoasă i-a ajutat să reducă riscul de deces în urma unor afecţiuni cardiovasculare cu 35%.

În studiu, hrana sănătoasă este definită ca cea care conţine o mare cantitate de fructe, legume, seminţe integrale, nuci şi peşte şi mai puţină carne, carne de pasăre şi ouă.

Potrivit cercetătorilor, alimentaţia sănătoasă scade cu 20% riscul unor boli cardiovasculare la nivel global.