Lipsa libertății religioase în Pakistan sancționată de Statele Unite
Observând că statul Pakistan a eșuat în protecția libertății religiei, Comisia Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă (USCIRF) s-a întrunit joi 4 august, pentru a cere Secretarului de Stat al Statelor Unite, Hilary Clinton, să declare Pakistanul „țară vizată în mod special”.
„De vreme ce drepturile omului sunt încălcate cu implicații asupra securității oamenilor, nevoia de un mai mare respect față de libertatea religoiasă va fi o problemă integrală în relațiile bilaterale ale Statelor Unite cu Pakistan” a spus Leonard Leo, Președintele USCIRF. „Am identificat aceasta ca o problemă, și Statele Unite vor cere soluții în aceasta. Deși este complicat și neobișnuit să procedăm astfel cu un aliat, abuzurile și amenințările datorită extremismului religios crescând amenință amândouă țările noastre”.
Printre amenințările vădite la adresa libertății religioase, s-au menționat asasinarea lui Salmaan Taseer, Guvernatorul de Punjab, și a ministrului fderal pentru minorității, Shahbaz Bhatti.
Bhatti, cunoscut pe plan internațional, s-a opus „legii blasfemiei” și a declarat că „vorbește pentru creștinii oprimați, marginalizați și persecutați și pentru ate minorități în suferință”. Deși puțini pakistanezi și-au riscat viața manifestând pentru a protesta față de moartea celor doi, chiar Partidul lui Taseer, aflat la guvernare, Partidul Poporului din Pakistan, a rămas tăcut când extremiștii din întreaga țară i-a ovaționat pe ucigași.
Bhatti și Taseer au înfuriat pe extremiști când au cerut o reviziure a legii blsfemiei, mai ales în lumina cazului lui Asia Bibi, prima femeie condamnată la moarte pentru acuzații de blasfemie împotriva profetului Mohammed. Asia, mamă a cinci copii a fost bătută și întemnițată din iunie 2009, deși a negat că a insultat pe profetul musulmanilor.
Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://www.christianpost.com