11 creştini fugiţi din Iran, ameninţaţi cu moartea

5 Octombrie 2011 17:58 Religia în lume

Militanţi islamici având legături suspecte cu forţele de securitate iraniene terorizează creştinii cu ameninţări de tipul “pocăiţi-vă sau muriţi”.

Orgnizaţia internaţională “Solidaritatea Creştină de Pretutindeni” (Christian Solidarity Worldwide) a raportat faptul că 11 creştini care au fugit din Iran datorită campaniei guvernamentale împotriva creştinismului au primit ameninţări prin e-mail de a se pocăi sau a se confrunta cu execuţia extrajudiciară, de la un grup care se auto-intitulează “Soldaţii necunoscuţi ai Imam-ului ascuns”.

E-mailurile ameninţătoare au fost trimise fiecăruia dintre cei 11, care au fost anunţaţi că sunt monitorizaţi, deşi au fugit din Iran.  

Mesajele de ameninţare oferă oportunitatea de a se pocăi şi de cere iertare “Imam-ului ascuns” definit ca cel de-al 12-lea Imam, figura lui Mesia în teologia shiită. Altminteri, toţi cei ameninţaţi vor fi ucişi conform legii Fatwa.

Preotul  Samuel Yeghnazar, unul dintre cei implicaţi în mişcare de creştinare a multor iranieni, a spus că ia ameninţarea în serios.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com

 

 

Citește alte articole despre: misiune, persecuție, islam, creștini, iran, amenințare, imam, martiriu

Ultimele din categorie