13 membri ai unei secte creștine au fost descoperiți, după o alertă de sinucidere în grup

21 Februarie 2011 16:44 Religia în lume

Poliția din California a descoperit, vii și sănătoși, duminică, 19 septembrie 2010, în Los Angeles, treisprezece membri ai unei secte religioase fanatice, a căror dispariție fusese raportată sâmbătă.

Poliția din California a descoperit, vii și sănătoși, duminică, 19 septembrie 2010, în Los Angeles, treisprezece membri ai unei secte religioase fanatice, a căror dispariție fusese raportată sâmbătă, de teama unei sinucideri în masă.

După o vastă operație de cercetare, cei 5 adulți și 8 copii, descriși ca fiind imigranți din Salvador, au fost găsiți rugându-se într-un parc din Palmdale, la nord de Los Angeles.

"Nu a fost comis niciun delict și nimeni nu a fost reținut", a declarat șeriful Palmdale, Mike Parker.

Alerta a fost emisă sâmbătă seara de către soții a două femei, membre ale sectei, care au declarat că au găsit scrisori de adio.

Poliția rutieră californiană a lansat o cercetare a trei autovehicule pe care grupul le-ar fi putut utiliza, fiind mobilizate elicoptere.

Los Angeles Times a citat un raport al poliției în care se invoca posibilitatea ca grupul să plănuiască o sinucidere în masă. "Unele elemente par să arate că este o posibilitate", a spus Steve Whitmore, purtătorul de cuvânt al șerifului din Los Angeles.

"Există într-adevăr dovezi grele, dar (persoanele dispărute) au spus că s-au deplasat pe coline pentru a aștepta Răpirea (extazul)", a declarat pentru AFP un alt ofițer, Chris Dimmitt.

Potrivit unor interpretări, "extazul" ar fi o stare de a transcede mistic spre cer, pentru întâlnirea cu Iisus.
 

Citește alte articole despre: creștin, sectă

Ultimele din categorie