17 creştini ucişi de musulmanii radicali în Kenya

3 Iulie 2012 17:24 Religia în lume

Agenţia internaţională International Christian Concern – ICC a raportat că în timpul a două atacuri islamiste asupra a două Biserici creştine din Kenya, 17 creştini au fost ucişi şi mai multe zeci răniţi.

Gruparea teroristă musulmană Al-Shabaab a atacat două Biserici creştine în Garissa, Kenya, în ziua de 1 iulie 2012, în timpul Liturghiei de Duminică.

„Mulţi oameni au fost răniţi şi spitalul din Garissa s-a umplut de creştini. Mulţi dintre aceştia vor muri pe parcurs” a spus un cleric creştin, Ibrahim Magunyi.

Islamiştii au ucis pe cei doi poliţişti care păzeau intrarea într-o Biserică protestantă, iar apoi au intrat în locaşul de rugăciune. Aici au aruncat trei grenade asupra celor aflaţi la Liturghie şi au deschis focul cu autmatele asupra lor.  15 oameni au murit pe loc. În acelaşi timp, Biserica Romano-Catolică a fost atacată cu grenade.

Directorul ICC pentru Africa, Jonathan Racho, a arătat într-o declaraţie protest că gruparea teroristă Al-Shabaab, infiltrată din Somalia, este determinată să ucidă creştinii din Kenya şi s-o transforme într-un stat musulman.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.persecution.org

Ultimele din categorie