20 000 de britanici au semnat o petiţie împotriva persecuţiei creştinilor în Coreea de Nord

26 Iulie 2011 23:30 Religia în lume

Agenţia "Release International" a iniţiat un proiect prin care a strâns 20 000 de semnături împotriva persecuţiilor religioase în Coreea de Nord.

25 iulie 2011

20 000 de creştini britanici au semnat o petiţie care cheamă la libertatea religioasă în Coreea de Nord – un stat considerat ca fiind unul dintre cei mai acerbi persecutori ai creştinilor pe pământ. Agenţia Release International a prezentat petiţia Ambasadei Coreei de Nord din Londra (22 iulie).

Campania împotriva persecuţiilor din Coreea de Nord a fost susţinută de toate Bisericile creştine din Marea Britanie. Aceasta cere ca toţi oamenii din Coreea să aibă libertate religioasă şi să îşi poată exprima liber credinţa.

În Coreea de Nord, Biblia este o carte interzisă, iar cei care deţin această carte sfântă sunt condamnaţi la închisoare. Multe sute de mii de oameni sunt incarceraţi şi trimişi în campusuri ale morţii, un fel de lagăre de concentrare unde cei condamnaţi sunt reeducaţi în spiritul dictaturii absurde a lui Kim Jong Il, care a suprimat orice manifestare religioasă şi promovează cultul religios al persoanei sale, “Marele Conducător”.

Raporturile recente ale organizaţiilor care promovează drepturile omului vorbesc despre cel puţin 180 000 de oameni incarceraţi în campusuri de muncă forţată. Cei mai mulţi dintre cei ţinuţi în aceste lagăre ale morţii sunt înfometaţi, torturaţi şi executaţi.

 Puţinii oameni care au evadat din aceste campus-uri descriu aceste locuri ca “iadul pe pământ” spune Andy Dipper, preşedinte al “Release International” . “În această ţară, unde o formă de cult imperial este practicat, creştinii sunt întemniţaţi, torturaţi şi scoşi afară din societate. Unii dintre ei care vor să fugă din această ţară pentru a evita persecuţiile sunt împuşcaţi la frontierele Coreei”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.releaseinternational.org

Ultimele din categorie