2012 ar putea fi anul interzicerii avortului în Statele Unite

Religia în lume

2012 ar putea fi anul interzicerii avortului în Statele Unite

    • 2012 ar putea fi anul interzicerii avortului în Statele Unite
      2012 ar putea fi anul interzicerii avortului în Statele Unite

      2012 ar putea fi anul interzicerii avortului în Statele Unite

Într-o ţară unde sute de mii de femei îşi doresc copii şi nu pot avea, unde listele de adopţie cuprind milioane de cupluri, uciderea copiilor este o barbarie.

Candidatul la preşedinţia Statelor Unite, Rick Santorum, vorbeşte despre dreptul pruncilor la viaţă. Dintre candidaţii Partidului Republican la preşedinţie, majoritatea au convingeri creştine pentru protejarea vieţii intrauterine. Santorum într-un articol publicat luni 23 ianuarie în cotidianul “Wall Street” a jurat că va proteja drepturile la viaţă ale celor nenăscuţi.

În articolul său, fostul senator de Pennsylvania a citat Amendamentul 14 la Constituţia Statelor Unite, în care se spune clar că “nimeni nu are dreptul să priveze pe alt om de viaţă, libertate şi proprietate”. “Constituţia este clară” a spus Rick Santorum. Campania prezidenţială a acestuia cuprinde şi o interzicere constituţională a avortului. El se opune personal şi avortului pe temeiuri morale. El a spus că în cazurile de viol sau incest, avortul nu este o soluţie, pentru că o viaţă nevinovată nu trebuie să fie sacrificată din cauza celor vinovaţi. El a acuzat absurdul absolut al legilor actuale, care ucid cu sânge rece un prunc din cauza greşelilor părinţilor lor.  Într-o ţară unde sute de mii de femei îşi doresc copii şi nu pot avea, unde listele de adopţie cuprind milioane de cupluri, uciderea copiilor este o barbarie.

Tată a 7 copii, Santorum a spus că problema copiilor ucişi nu este una de rutină, ci ea trebuie rezolvată cu pasiune şi iubire pentru viaţa celor nenăscuţi.

“Ştiu că viaţa este un drept dăruit de Creatorul nostru, un drept inalienabil, scris în Declaraţia de Independenţă, şi garantat de Constituţie. Dreptul la viaţă este primul drept. Fără protejarea vieţii, niciun drept nu mai contează”.

Bisericile creştine au salutat politica tradiţională şi bazată pe principii creştine a republicanului.

Politica actualului preşedinte Barack Obama încurajează uciderea copiilor, subliniind “dreptul la alegere al femeii însărcinate”, adică dreptul de a ucide. Obama a refuzat să ofere un plan de buget statului Texas până administraţia texană nu va găsi fonduri pentru “Planificare Familială”, un termen eufemstic, care înseamnă de fapt planificarea şi sprijinirea financiară a femeilor care doresc să ucidă.

Administraţia lui Obama este atacată virulent după ce a violat Amendamentul Siljander în 2010, când a folosit fonduri federale pentru a face lobby în favoarea legii care încurajează avorturile, care a fost adoptată tacit în Kenya.

Santorum, al cărui nume pare predestinat, după cum remarcă analiştii americani, a jurat de asemenea să protejeze “sufletul Americii”, opunându-se “căsătoriilor” homosexuale, adopţiilor de copii de către aceştia, eutanasiei etc.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com