31 de morţi în violenţele din Egipt

27 Ianuarie 2013 16:33 Religia în lume

31 de morţi şi sute de răniţi: acesta este bilanţul sumbru al confruntărilor dintre forţele se securitate şi demonstranţi, după ce 21 de oameni au fost condamnaţi la moarte pentru participarea la tulburările de anul trecut de pe stadionul din Port Said.

Barbaria din Port Said cauzează iată o altă violenţă, mai puternică, ceea ce îngrijorează întreaga lume. Instabilitate şi insecuritatea din Egipt influenţează întreaga lume arabă.

322 de oameni au fost răniţi, iar 61 au rămas în spital cu răni grave. Forţele guvernamentale au închis o serie de drumuri în Port Said.  Mai multe clădiri au fost arse de către protestatari. Violenţele au început sâmbătă, când rudele celor condamnaţi au intrat în conflict deschis cu poliţia şi cu gărzile închisorii.

Anul trecut, datorită violenţelor, 73 de oameni au fost ucişi şi peste 1000 răniţi în confruntările de pe stadion.

Violenţele s-au mutat în Cairo, în Piaţa Tahrir, simbolul revoluţiei egiptene. Ele sunt expresia nemulţumirii egiptenilor faţă de politica lui Morsi, preşedintele ales din partea Frăţiei Musulmane, care şi-a arogat puteri nelimitate în stat, fiind acum mai puternic decât Hosni Mubarak, dictatorul înlăturat de revoluţie.

Creştinii copţi din Egipt, care numără aproximativ 10 milioane de oameni, trăiesc cu frică în fiecare zi datorită extremiştilor salafiţi dar şi protestatarilor care deţin arme de foc.

 

Ultimele din categorie