400 de Episcopi Anglicani din Africa s-au întâlnit în Entebbe, Uganda

21 Februarie 2011 16:44 Religia în lume

În Uganda, aproximativ 400 de episcopi anglicani, din 12 națiuni africane, s-au adunat pentru a face sinteza implicațiilor sociale ale Evangheliei în rândul oamenilor.
 

În Entebbe, Uganda, denumită "Perla Africii", aproximativ 400 de episcopi anglicani, din 12 națiuni africane, s-au adunat de curând pentru a face sinteza implicațiilor sociale ale Evangheliei în rândul oamenilor.

“Studiul zilnic al Bibliei le reamintește oamenilor că sunt chemați în primul rând pentru a proclama Evanghelia întregii lumi, făcând ucenici dintre noi toți, bărbați, femei și copii, și care să îi includă pe toți, de la homosexuali până la adepți ai Islamului, animiști, creștini și tribaliști. Nu există excepții.“, comentează un trimis al Vocii Anglicanismului Drept Global.

Gazda acestei conferințe este Rev Henry Orombi Luca, în vârstă de 61 de ani, Arhiepiscop Anglican de Uganda, liderul celei de-a doua Provincii Anglicane din Africa ca mărime, numărând 10.2 milioane anglicani. Aici, Biserica Anglicană funcționează de peste 130 de ani.

Tema conferinței este "Garantarea viitorului nostru: eliberarea potențialului nostru" și, conform declarației Rev Ian Ernest, Arhiepiscopul Indian Ocean, "a reflectat în profunzime la problemele care împiedică mărturia anglicană în lume și pe continent“.

Episcopii au analizat și probleme sociale legate de sărăcie, HIV / SIDA, mediu, alte boli, șomaj, construirea națiunii, pericolul războiului din Sudan și altele.

“Anglicanismul din America de Nord și Europa începe să devină din ce în ce mai mult o glumă, fiind distrus ușor de pan-sexualitate, litigii și decadență. Africa este însă pe punctul de a trăi cea mai mare renaștere din istoria lumii, asemănătoare doar cu cea care se mai întâmplă în China“ – se mai afirmă în raportul transmis de la această manifestare, de David W., din Entebbe.

 

Citește alte articole despre: episcop, evanghelie, anglican, Africa

Ultimele din categorie