50 de creştini arşi de vii în Nigeria

18 Iulie 2012 12:18 Religia în lume

Atacurile împotriva creştinilor continuă în forţă în Nigeria. Gruparea teroristă Boko Haram a atacat un sat de creştini duminica trecută, iar 50 de creştini au fost arşi de vii în casa pastorului lor.

Oamenii s-au refugiat acolo din calea atacului terorist, şi au fost prinşi şi arşi de vii, împreună cu pastorul, soţia şi copiii lui.

Rapoartele au făcut public faptul că peste 100 de creştini au fost ucişi în ultima săptămână în statul Plateau, din Nigeria. 12 sate au fost atacate de terorişti: Maseh, Ninchah, Kakkuruk, Kuzen, Negon, Pwabiduk, Kai, Ngyo, Kura Falls, Dogo, Kufang, and Ruk.

„Nigeria devine cu adevărat un teren de ucidere a creştinilor. Sute de creştini au fost ucişi în mod brutal, inclusiv femei şi copii, de către Boko Haram” a spus purtătorul de cuvânt al organizaţiei Open Doors, Jerry Dykst. „Scopul acestei grupări este de a face Nigeria un stat islamic guvernat de legea Sharia” a adăugat el.

Oficialii de securitate au spus că triburile Fulani i-au ajutat pe terorişti în atacul lor concertat împotriva creştinilor.

Nu cred că Boko Haram ar putea, de nicăieri, să atace aceste sate. Ei nu ar putea face nimic fără sprijin local şi colaborare, a spus consultantul de securitate nigerian Innocent Chukwuma.

Nu putem posta fotografiile îngrozitoare cu zecile de femei şi copii arşi de vii.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com

Citește alte articole despre: Nigeria, persecuție, atac, creștini, terorist, islamist, Boko Haram, incendiere

Ultimele din categorie