Africa: uciderea invizibilă a creştinilor

8 Mai 2012 21:23 Religia în lume

Naţiunile Unite nu fac nimic, lumea e tăcută şi cei mai mulţi dintre occidentali ştiu puţin despre Africa sau deloc. Scopul este crearea unui continent african islamic.

Creştinii trebuie ucişi sau expulzaţi. Există concepţii radicale islamiste care privesc America şi Europa ca fiind continente creştine, Asia este mixtă hindu-islamico-budistă, iar Africa trebuie să devină un continent al islamului.

Din Nigeria până în Sudan, intenţia este evident: Odium Fidei se ridică: războiul religiilor. Un genocid care a fost imortalizat nu de filmul „Out of Africa” al lui Sydney Pollack, ci de satul nigerian Dogo Nahawa, unde islamiştii, înarmaşi cu săbii, au ucis 300 de creştini, în marea lor majoritate femei şi copii. Laureatul nigerian al premiului Nobel pentru Literatură, Wole Soyinka, i-a numit: „măcelarii din Nigeria”.

Este un genocid invizibil care ucide tăcut mii de creştini. Philip Jenkins, un expert al creştinismului în Nigeria, vorbeşte despre coliziunea dintre musulmani şi creştini în Nigeria, cea mai mare ţară a Africii, lider mondial în petrol, unde cele două religii îşi impart cele două jumătăţi demografice.

Cucerirea islamică a Africii a început în secolul al 7-lea, când Omeyazii s-au răspândit în tot sudul Mediteranei, care a fost bizantin. Dar în adâncul Africii credinţa lui Mahomed nu a trecut de Cornul Africii timp de multe secole. Gambia, Senegal şi Mauritania sunt deja 90% islamizate. Acum însă islamizarea nu se mai practică cu armate puternice, ci cu intimidare, discriminare, ucidere tăcută. Proiectul islamic urmăreşte să cheme la rugăciune „adan” pe toţi africanii de la minaretele libiene până la Moscheea Juma din Africa de Sud. În 3 ianuarie cei 80 de milioane de creştini din Nigeria au primit un ultimatum: „Aveţi trei zile să plecaţi sau veţi muri”.

Pentru a vedea extensia tragică a acestui fenomen, să spunem că din 2001, numai în Nigeria au fost ucişi pentru credinţa lor 13750 de creştini.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.persecution.org

Citește alte articole despre: convertire, Nigeria, persecuție, creștini, Africa, război, islamic, genocid

Ultimele din categorie