Atac armat asupra unei organizaţii creştine din Washington

16 August 2012 21:57 Religia în lume

O persoană înarmată a deschis focul la centrul conservator creştin Consiliul de Cercetare al Familei de la Washington, Statele Unite. Se pare că atacatorul apraţine comunităţii gay din Washington şi a ţintit unul dintre gardieni.

Consiliul este una dintre forurile care susţine căsătoria tradiţională, tradiţiile creştine, luptă împotriva avortului, eutanasiei, divorţului şi altor boli ale familiei.

După ce a deschis focul, atacatorul a fost prins chiar de cel care a fost împuşcat în braţ de către el. Suspectul este Floyd Corkins din Herndon şi este acum în custodia FBI.

Aceasta a fost voluntar la centrul homosexualilor din capitala Statelor Unite. Gardianul rănit, Leo Johnson, a fost dus la spital. „Paznicul este un erou, asta e sigur” a spus şeful Departamentului de Poliţie Metropolitană,  Cathy Lanier. Zeci de oameni ar fi putut fi ucişi sau răniţi dacă atacatorul ar fi intrat în clădire.

Consiliul de Cercetarea a Familiei a fost înfiinţat în 1983 de James Dobson şi are ca scop studierea aprofundată a societăţii şi promovarea tradiţiei creştine sociale, opunându-se avortului, căsătoriilor homosexuale şi altor anomalii.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.hollywoodreporter.com

Citește alte articole despre: căsătorie, familie, atac, America, homosexual, Statele Unite, paznic

Ultimele din categorie