Biserică atacată cu bombă în Nigeria

13 Martie 2012 20:19 Religia în lume

Cel puţin 10 oameni au fost ucişi şi câteva zeci răniţi după ce un terorist a declanşat o bombă dintr-o maşină, la uşile bisericii catolice din Jos, Nigeria.

12 Martie  2012

Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru actul terorist, dar se crede că grupul islamist Boko Haram se află în spatele acestuia, devreme ce luna trecută a atacat biserici similare.

Oficialii au declarat că atacatorul a murit imediat. Martorii oculari povestesc că atacatorul a refuzat să deschidă portbagajul maşinii, iar imediat ce s-au apropiat credincioşii, a declanşat deflagraţia.

Preotul paroh Peter Umoren îşi aminteşte momentul exploziei: “După 10 minute de la începutul Mesei, am auzit explozia şi a început haosul, oamenii încercau să iasă din biserică”.

Pam Ayuba, purtătorul de cuvânt al regiunii Jos, a spus pentru Associated Press că explozia a distrus acoperişul bisericii, a spart toate geamurile şi a distrus gardul dimprejur.

Preşedintele nigerian Goodluck Jonathan a condamnat atacul, dar a spus că guvernul câştigă războiul împotriva teroriştilor.

El a chemat pe oameni să rămână răbdători şi să se oprească de la acţiona pe cont propriu atunci când sunt provocaţi de radicalii islamişti.

Totuşi, grupuri de tineri au umplut străzile din jos atacând casele musulmanilor.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.pravoslavie.ru

Citește alte articole despre: biserică, Nigeria, atac, catolic, bombă, Boko Haram, Jos

Ultimele din categorie