Capii religioși creștini din Ierusalim cheamă la negocieri de pace în Țara Sfântă

17 Septembrie 2011 22:21 Religia în lume

Conducătorii religioși din Ierusalim au decarat că sprijină o soluție negociată la chestiune unui stat palestinian în Orientul Mijlociu.

„Negocierile sunt cea mai bună cale să rezolvăm toate problemele excepționale dintre Israel și palestinieni” au spus într-o declarație înaintea adresării de săptămâna viitoare a președintelui palestinian Mahmoud Abbas. Dl Abbas va cere în mod formal recunoașterea unui stat independent în discursul său la Națiunile Unite.

Fostul președinte american, Jimmy Carter, care a fost unul dintre susținătorii activi ai justiției și ai asistenței umanitare în Orientul Mijlociu, prin organizația sa „Carter Foundation”, a spus că el înțelege și sprijină această mișcare palestiniană.

Statele Unite, a căror politică externă rămâne aliniată politicii statului Israel, a declarat deja că își va folosi dreptul de veto împotriva acestei mișcări.

Dar președintele Carter, vorbind la Radio BBC a spus că în jur de 140 de state dintre cele 200 din cadrul Națiunilor Unite vor susține recunoașterea statului Palestina, și că rezultatul va fi ceva similar statutului Vaticanului.

Președintele Abbas caută o schimbare semnificativă în politicile de negociere pentru statul Palestina, care e determinată de refuzul continuu al Israelului de a recunoaște frontierele din 1967.

Avocații „păcii drepte” din regiune, inclusiv conducătorii religioși din Ierusalim, doresc să vadă o soluție între cele două state.

Capii religioși din Ierusalim sunt din partea Patriarhiei Ortodoxe de Ierusalim, Patriarhiei Latine, Patriarhiei Armene, Patriarhiei Copte, Custodia Țării Sfinte, Biserica Luterană din Iordania și Țara Sfântă, Patriarhia Etiopiană, Patriarhia Siriană, Biserica Greacă Melkită, Arhiepiscopia Maronită de Haifa și Țara Sfântă, Biserica Catolică Siriană și Biserica Catolică Armeană.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ekklesia.co.uk

Ultimele din categorie