Ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1 mai 2011

31 Martie 2011 07:53 Religia în lume

Pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea în ziua de 1 mai a.c., Roma aşteaptă mulţime mare de pelerini. Cifrele participanţilor aşteptaţi la această ceremonie variază între trei sute de mii şi trei milioane.  

„Deocamdată lucrăm acum cu ipoteza că 300 de mii de persoane vor participa la privegherea de sâmbătă seara şi la messa beatificării, dar cifrele pot varia în săptămânile următoare” a afirmat în ziua de 29 martie Caesar Atuire, administrator delegat al Opera Romana Pellegrinaggi, instituţia Vaticanului care se ocupă cu pelerinajele, organizator al acestor evenimente.

Organizatorii insistă pe gratuitatea acestor evenimente, dar şi pe imposibilitatea de a rezerva un loc pentru ceremonie. Costurile logistice vor fi acoperite de fundaţii private.

Deja a fost lansat un site de internet dedicat acestui eveniment, ce dă toate informaţiile necesare, în limbile principalelor grupuri de pelerine aşteptate. Există, de asemenea, un “Jean Paul II Pass”, un abonament care va asigura accesul nelimitat pe toate mijloacele de transport public timp de trei zile.

Tinerii vor putea să se instaleze, pentru un preţ modic, în mai multe campinguri situate în jurul Romei, la Fiumicino, aproape de aeroport şi la Civitavecchia, aproape de port. Radio Vatican va transmite ceremoniile.

Programul, foarte simplu, va debuta sâmbătă 30 aprilie la orele 20, cu o priveghere la Circus Maximus organizată de Dioceza de Roma.

(www.la-croix.com, traducerea şi adaptarea pr. Ioan Istrati)

Citește alte articole despre: Roma, Ioan Paul al II-lea, Radio Vatican

Ultimele din categorie