Creşterea alarmantă a grupărilor islamiste în Kenya

12 Septembrie 2012 10:27 Religia în lume

Kenya este o ţară predominant creştină, şi totuşi, organizaţiile islamiste sunt în creştere, iar atacurile împotriva bisericilor creştine sunt îngrijorător de dese.

Spre deosebire de Nigeria, unde creştinii şi musulmanii sunt în proporţii aproximativ egale, în Kenya, musulmanii sunt minoritari şi de cele mai multe ori prietenoşi.

Însă vântul intoleranţei şi al violenţei se transmite prin aer. Cel puţin 5 biserici au fost atacate de vandali în ultimul an, inclusiv Biserica din Majengo. Ideologia radical extremistă care justifică violenţa şi războiul prinde mai ales în comunităţile foarte sărace de musulmani, cu sprijinul grupării teroriste vecine din Somalia, Al Shabab, afiliată Al Qaeda.

Atacul asupra unei biserici a Armatei Salvării a avut loc în 27 august  după ce un ideology şi predicator musulman, Sheikh Aboud Rogo, a fost împuşcat în stradă în primă zi. Poliţia kenyană a spus că nu ştie cine este atacatorul, ceea ce a înfuriat mulţimea musulmană.

„Poliţia l-a ucis desigur” a spus Muhsin Swale, un musulman de la Moscheea Musa, acolo unde predica Sheikh-ul.  Acesta a fost arestat de mai multe ori, mai ales datorită presupuselor lui legături cu organizaţiile teroriste.

Agenţiile umanitare avertizează că situaţia din Nigeria se poate inflama şi se poate ajunge în situaţia Nigeriei.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.persecution.org

Ultimele din categorie