Creștinii din Marea Britanie chemați să se opună „Târgului Morții” de la Londra

14 August 2011 22:36 Religia în lume

Comunitățile creștine din întreaga Mare Britanie sunt așteptate să participe la Ziua de Rugăciune care va avea loc în 11 septembrie, în săptămâna în care cel mai mare târg de armament se va deschide în Londra.

Ziua de Rugăciune din ziua de Duminică 11 septembire va avea loc în cea de-a 10-a aniversare a atacurilor de la Turnurile Gemene și va ajuta pe creștini să reflecteze la moștenirea acestei zile: război, tensiuni inter-comunitare și o tot mai crescândă viziune a securității umane.

Ziua va marca începutul unei săptămâni de activtăți organizate de Campania împotriva Comerțului cu Arme (CAAT) care va coindide cu Târgul Internaținal de Armament de la Londra (13-16 septembrie).

Ultimul târg de arme, care a avut loc în 2009, a avut ca invitate state ca Algeria, Bahrain, Libia, Arabia Saudită, țări care au întors armele împotriva protestatarilor civili.

Ziua de Rugăciune va cuprinde slujbe, rugăciuni, citiri ale Bibliei, precum și o corectă informare a societății cu privre la consecințele criminale ale acestui „târg al morții”, sponsorizat de Guvernul Marii Britanii.

Traducerea și adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.ekklesia.co.uk

 

Citește alte articole despre: Londra, Turnurile Gemene, Târgul de Armament

Ultimele din categorie